Базар по повод прославата на Св. Трифун

базар

По повод прославата на Св. Трифун на 14 февруари корисниците заедно со негувателите и стручниот тим организираа Базар на рачни изработки во центарот на Демир Капија. Корисниците се дружеа и заедно се забавуваа со жителите од градот.

Базарот на станбените единици ОАСИС беше посетен и од Министерката за труд и социјална политика која поразговара со нашите корисници и вработени.

Прочитај следно:

Подготвеноста и обученоста на професионалните лица од јавните сервиси да ја извршуваат својата работа на начин кој не би бил дискриминирачки за лицата со попреченост, за да овозможи пристап до јавните услуги на овие лица и ќе осигура нивна целосна вклученост во општеството, е многу важен дел во процесот на деинституционализација. Повеќе професионалци од клучни […]

По повод прославата на Св. Трифун на 14 февруари корисниците заедно со негувателите и стручниот тим организираа Базар на рачни изработки во центарот на Демир Капија. Корисниците се дружеа и заедно се забавуваа со жителите од градот. Базарот на станбените единици ОАСИС беше посетен и од Министерката за труд и социјална политика која поразговара со […]

За која услуга би сакале да дознаете повеќе?

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here