Поврзани постови со тагот

Лицата со попреченост имаат поголема шанса да доживеат негативни социоекономски околности, како што се влошено здравје, помалку образование, помали можности за вработување и  како последица на истите-зголемени стапки на сиромаштија. 

https://drive.google.com/file/d/1O9jzq7TIOcTYuj1QkgoRDUfLRVr83WYt/view?usp=drive_link На следниот линк може да го погледнете видеото во кое се опишани целите на ОАСИС проектот.

По повод прославата на Св. Трифун на 14 февруари корисниците заедно со негувателите и стручниот тим организираа Базар на рачни изработки во центарот на Демир Капија. Корисниците се дружеа и заедно се забавуваа со жителите од градот. Базарот на станбените единици ОАСИС беше посетен и од Министерката за труд и социјална политика која поразговара со […]

Стигмата, занемарувањето, верувањата и препреките во комуникацијата со децата со попречености, се едни од социјалните фактори кои допринесуваат кон нивна дискриминација и изолација од општеството. 

За која услуга би сакале да дознаете повеќе?

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here