Homepage

Добредојдовте во Виртуелниот центар ОАСИС
Целта на центарот е да ве информира за потребите на лицата со попречености, како и достапните услуги наменети за истите.
Станете и вие лиценциран давател на социјални услуги за лица со попречености
Чекори за лиценцирање
Информирајте се за правата од социјална и здравствена заштита на лицата со попречености.
Информирајте се
Previous slide
Next slide
слика 2
1000_F_292587805_iUsq95WfWXWYJOJotxfPY5O5yg6y3Uvb

Тест за овладување на техниките за нега на лица со посебни потреби

Добредојдовте на нашата страница за тестови за нега. Овде, негувателите ќе имаат можност да го овладеат нашиот метод на нега и да го проценат својот напредок. Тестот се состои од серија на прашања за техниките за нега на лица со посебни потреби. По завршување на тестот, негувателите ќе добијат сертификат за завршен тест на нашите техники за нега. Кликнете на копчето подолу, за да започнете со тестот и да го подобрите својот начин на нега на лица со посебни потреби.

Истражете ги сликите за да видите како ги одбележуваме успесите и приказните на нашата заедница со специјални потреби.

Корисни Видео Материјали

Групни домови “Сонце” и “Софи Бумо”

https://drive.google.com/file/d/1NBAhYslJ0IjQ80jNyFUQFVm7Av5ljisc/view?usp=sharing Преку линкот може да погледнете видео во кое се претставени групните станбени единици во Демир Капија, основани и поддржани преку ОАСИС проектот.

 ПОПРЕЧЕНОСТ И ДЕТСКА ЗАШТИТА

Стигмата, занемарувањето, верувањата и препреките во комуникацијата со децата со попречености, се едни од социјалните фактори кои допринесуваат кон нивна дискриминација и изолација од општеството. 

ПОПРЕЧЕНОСТ-КАКО МЕ ГЛЕДАШ

Разговор за тоа како општеството ги гледа и се однесува кон луѓето со попречености, и како истото влијае врз нивната самодовербата и менталното здравје. 

 ПОПРЕЧЕНОСТ

Што значи поимот “попреченост” и што влегува во оваа дефиниција. Попреченостите се појавуваат во најразлични форми, видливост и нивоа. Тие можат да влијаат врз тоа

ИНКЛУЗИЈА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Зошто целосната инклузија на лицата со попреченост е корисно за општото добро. Како заедницата, семејството и луѓе блиски до лицата со попреченост можат да ги

Трејлер за документарецот “БЕЛАСИЦА”

Документарниот филм Беласица го доловува богатото секојдневие на живот во заедница, за луѓето кои го поминале најголемиот дел од својот живот во институции. Го следи

Новости

Останете во тек со најновите новости поврзани со лицата со попреченост

Базар по повод прославата на Св. Трифун

По повод прославата на Св. Трифун на 14 февруари корисниците заедно со негувателите и стручниот тим организираа Базар на рачни изработки во центарот на Демир Капија. Корисниците се дружеа и заедно се забавуваа со жителите од градот. Базарот на станбените единици ОАСИС беше посетен и од Министерката за труд и социјална политика која поразговара со […]

За која услуга би сакале да дознаете повеќе?

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here